Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 004

Scheidsrechter

Westland, H.J.

Accommodatie

Onbekend

Swift speelde in de derde en laatste poulewedstrijd in Noordwijk tegen SJC. Deze ploeg had met twee ruime nederlagen geen kans meer op een vervolg in de bekercompetitie. De bezoekers hadden deze kans zeker wel. Wanneer Ajax (met ruime cijfers) zou winnen van DEM, zou Swift aan een driepunter genoeg hebben.

In de eerste helft kwam Swift zelden in de problemen. Aanvallend was de thuisploeg onmachtig en er werd slechts anderhalve doelpoging toegestaan. Op de helft van SJC was het drukker, maar ook daar waren weing kansen te noteren.

Na de rust startte Swift goed. Deze goede fase leverde in het eerste kwartier twee kansen en een goal op. Na een goede loopactie scoorde Bilal op aangeven van Teddy.  De ploeg leek door te gaan voor de 0-2 maar kon niet doordrukken. SJC rook de kans en zag bovendien een overbrugbare marge op het scorebord. Bogdan hield de ploeg in eerste instantie op de been en kwam als sterkste uit een 1-op-1 situatie. Toch werd enkele minuten later de gezochte gelijkmaker gevonden via de rebound na een halve omhaal.

In de laatste tien minuten waren Terry en Mo nog heel dicht bij de winnende treffer maar bleef het net leeg.

Ondanks de 6-0 nederlaag bij Ajax gaat DEM ook mee naar de volgende ronde. Voor Swift blijft het bij drie bekerwedstrijden dit seizoen.

Volgende week speelt Swift in de eerste wedstrijd van de competitie tegen Eemdijk. Op het Olympiaplein wordt om 14.30 afgetrapt.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!