Scheidsrechter

Augustin, B.

Accommodatie

Onbekend

Swift Za1 heeft ook de tweede wedstrijd in winst omgezet. Tegen CSW werd het 1-4 voor de bezoekers. Het verschil tussen de teams was minder groot dan de uitslag doet vermoeden maar beide kanten gaven toe dat de overwinning terecht was.

We nemen maar even aan dat het eerste half uur gebruikt werd door beide teams om te wennen aan het stroeve gras en de hoge tempratuur. In deze periode gebeurde nagenoeg niets. Maar in het kwartier voor rust ontstonden er kansen en volgde goals.

Tijs Boeting jaagde goed door op de kwetsbare achterste linie, kwam alleen op de keeper en kon vervolgens Sil Zijlstra bedienen die de 1-0 op zijn naam schreef. Amper 5 minuten later was het alweer gelijk. Een mooi afstandschot verdween in de linkerbovenhoek. Na een goede aanval kwam Tijs wederom oog-in-oog met de keeper. Ditmaal kreeg hij niet de kans om uit te halen. Bij deze actie moest de verdediger wel een penalty toestaan. Olaf  Terhaar wist deze in de blessuretijd van de eerste helft te benutten.

Na rust kwam Swift sterk uit de kleedkamer. Dit resulteerde in enkele goede aanvallen, kansen en uiteindelijk ook tot een goal. Bilal El Amrani haalde de achterlijn en vond Mo Bouabgha op de rand zestien. Deze laatste kwam naar binnen en trof knap het doel in de verre hoek.

In het vervolg van de wedstrijd drong CSW nog wel aan maar tot grote kansen kwam het niet. Wel tot een goal, maar deze werd voorafgegaan door een overtreding en zodoende afgekeurd. Er viel nog wel een goal aan de overkant. Sil Zijlstra gaf vervolg aan zijn reeks van assisten. Met een diepe bal werd Tijs Boeting weggestuurd. Deze kwam voor de derde keer alleen voor de keeper. Bij gebrek aan medespelers en verdedigers kwam Tijs nu wel tot afronden. Met 1-4 op het bord werd de wedstrijd uitgespeeld.

In het gras genoten de spelers van hun welverdiende ijsje. Bedankt Bert.

Dinsdag aanstaande oefent Swift tegen ZOB.
Locatie: Olympiaplein
Tijd: 20.00 uur

De competitie gaat volgende week verder met een thuiswedstrijd (14.30) tegen FC Breukelen. Deze ploeg won gisteren met 7-1 van de Merino's.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!