Scheidsrechter

Waveren, T. van

Accommodatie

Onbekend

In een gelijkopgaande wedstrijd verloor Swift thuis van FC Breukelen (1-2). Met deze overwinning namen de bezoekers ook de koppositie over. De treffer van Tim Steij (64.) leek voor de aansluiting te zorgen. Maar de gelijkmaker bleef uit.

In de eerste tien minuten begon Swift onwennig en kreeg het twee grote kansen om de oren. De eerste werd nog knap gekeerd door Bogdan Constantin maar op de tweede was hij kansloos. Na acht minuten stond zodoende 0-1 op het scorebord.

Swift kwam vanaf dit moment beter in het spel en creëerde enekle goede kansen. Toch bleven in het vervolg van deze helft ook de bezoekers regelmatig gevaarlijk in de omschakeling. Tot de rust kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Ook aan het begin van de tweede helft was het al snel raak voor Breukelen. De scheidsrechter rondde een overtreding van Gijs Scheeringa wel heel erg naar binnen af en legde de bal op de stip. De voorsprong van de bezoekers werd verdubbeld.

Een kleine tien minuten later scoorde Tim Steij de aansluitingstreffer. Na goed voorbereidend werk van de zojuist ingevallen Enzo Maria en Mo Bouabgha kon hij vanuit een moeilijke hoek tot scoren komen. Voldoende tijd voor een succesvol slotoffensief leek het.

Dit bleef echter uit omdat Swift de verdediging van Breukelen niet aan het wankelen kon brengen. Enkele schoten uit de tweede lijn en een kopbal van Sil Zijlstra op de lat waren de belangrijkste wapenfeiten uit het laatste kwartier.

Bogdan Constantin hield met enkele goede reddingen zijn ploeg in de wedstrijd en werd zodoende voor de tweede keer dit seizoen Man of the Match.