Datum

7 december 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 1 heeft op bezoek bij Purmesteijn een terechte 1-3 winst geboekt. Door de overwinning blijft Swift samen met Eemdijk aan kop van de Hoofdklasse B.

Na ruim een kwartier spelen mocht Daan vanaf elf meter aanleggen om de score te openen. Oog in oog met de keeper van Purmesteijn kwam hij als winnaar uit de bus en was de gewenste voorsprong een feit. Die voorsprong duurde nog geen 5 minuten, want uit wederom een penalty wist ook Purmesteijn het net te vinden. Na de penalty's vond Noa het tijd om een vrije trap tot doelpunt te promoveren. En net zoals hij dit vorige week deed was ook dit een pareltje. Net buiten het strafschopgebied, rechtervoet goed krijten --> bovenhoek!
En nog was de koek niet op, want voor rust was het Max die een heerlijke aanval idem afdrukte.

De tweede helft was minder aansprekend dan de eerste helft. Een geconcentreerd en solide spelend Swift kwam niet in de problemen, maar scoorde zelf ook niet met als logisch gevolg dat de 1-3 ruststand ook de eindstand werd.

Aankomende zaterdag komt HZVV naar Amsterdam. De mannen uit Hoogeveen zijn bezig aan een uitstekende opmars en staan 6e in de stand. Daarbij staan ze ook nog eens bovenaan in de 2e periode. De laatste wedstrijd voor de winterstop is er weer een om naar uit te kijken!

Opstelling Swift:
Virgil Deen, Raymond Manuputty (46.Teun van Zweeden), Daan Siegerist, Guido Moelee, Daan Sutorius, Fidel Yilmaz ( 84.Victor Beker), Max van Wakeren, Barbosa José Nhoca, Carlos Groen, Noa Benninga, Koen Fokkema (32. Jesse Dingjan).