Datum

21 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De zaterdag 1 is van de 0 af. Tot aan de wedstrijd tegen Berkum was Swift trotse koploper met 0 verliespartijen en zelfs 0 tegendoelpunten, maar de 1-2 nederlaag op eigen veld bracht daar helaas verandering in. Met 7 punten uit 4 wedstrijden staat Swift gedeeld 6e met 2 punten achterstand op een kwartet koplopers die allen 9 punten hebben behaald. De eerste helft was Swift de bovenliggende partij en kwamen de bezoekers uit Zwolle sporadisch in de buurt van Swift doelman Virgil Deen. De paar keren dat Swift verdedigend moest optreden om groter gevaar te voorkomen gebeurde dit adequaat. Het grootste gevaar van Berkum de eerste helft was een hard schot uit de tweede lijn, maar deze poging was niet tussen de palen. Swift had het betere van het veldspel de eerste 45 minuten en was ook dreigender. Van beide flanken kwamen meerdere goede ballen voor het doel, maar geen van deze aanvallen werd tot doelpunt gepromoveerd. Fidel Yilmaz, Carlos Groen en Koen Fokkema slaagden er niet in met het hoofd of voet de Berkumse doelman te verschalken. Na een doelpuntloze eerste helft waarin het spel van Swift hoopgevend was voor een goede uitslag begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft. Na circa 10 minuten kwam er een 1 op het scorebord aan de zijde van Berkum. Een vrije trap halverwege de helft van Swift werd door Berkum aanvaller Johnson Bacuna binnengekopt. Swift op jacht naar de gelijkmaker en dat hadden we dit seizoen nog niet hoeven doen. De jacht naar de 1-1 duurde een aantal minuten, want het was Jesse Dingjan die Swift op gelijke hoogte bracht. Een aanval over de rechterzijde van Swift kwam enigszins gelukkig voor de voeten van Jesse die zijn zuivere schot langs de keeper en twee verdedigers van Berkum in het net zag verdwijnen. Beide trainers brachten verse krachten in het veld en een van deze invallers zou voor zijn ploeg het goudhaantje worden. Een kwartier voor tijd mocht Berkum twee corners achter elkaar nemen. De tweede van deze corners werd Swift te veel. Het was uiteindelijk Berkum speler van Aggele die bij de tweede paal, via de rug van een Swift speler, de winnende op zijn schoen had. De kans om bij 1-1 op voorsprong te komen en bij 1-2 gelijk te maken heeft Swift meerdere keren gehad, maar zonder geldig resultaat. Aankomende week gaan de mannen van Martin de Groot en Joao Martins Duarte dos Santos naar Staphorst. Een team dat al een aantal seizoen bovenin meedraait in deze competitie, nu een van de vier koplopers is en met 18 goals voor in 4 wedstrijden op schot is. Swift heeft nog steeds de minst gepasseerde verdediging van de competitie en het behouden van deze status lijkt een mooie uitdaging aankomende zaterdag. Opstelling Swift: Virgil Deen, Teun van Zweeden, Daan Siegerist (69. Mallqui Cabezas Narvaez), Guido Moelee, Jesse Dingjan, Sean den Hoed, Barbosa Jose Nhoca, Guido de Graaf, Fidel Yilmaz (80. Frank Tervoert), Noa Benninga, Koen Fokkema (64. Max van Wakeren) Doelpunten maker(s) avv Swift: Jesse Dingjan 1-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!