Datum

23 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 1 heeft op bezoek bij mede koploper Eemdijk een 1-1 gelijkspel behaald. Een terechte puntendeling tussen twee ploegen die elkaar weinig ontlopen. Eemdijk en Swift hebben op kop gezelschap gekregen van Staphorst (dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft). Het trio koplopers heeft na 11 speelronden een geringe voorsprong op een grote groep achtervolgers die de top ook nog in zicht hebben, want de nummer 7 van de ranglijst heeft slechts 3 punten minder dan de lijstaanvoerders. Het blijft spannend bovenin de Hoofdklasse B.

Een voormalig Swift speler (Bas Buimer) is tegenwoordig de aanvalsleider bij Eemdijk en was in aanvallend opzicht de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, maar in de eerste 45 minuten wist hij het net nog niet te vinden. Zijn kopbal in de 16e minuut belandde in het zijnet en in minuut 31 stond zijn vizier eveneens nog niet op scherp. Aan Swift-zijde was het onze nummer 9 Fidel die na een kwartier spelen een gevaarlijk schot geblokt zag worden door een verdediger, maar 10 minuten later was het wel raak voor onze spits. Een bal die blijft hangen in de 16 van Eemdijk komt in twee instanties goed voor de voet van Fidel en dat betekent: hangen! Met een fraaie poging vanaf randje 16 meter richting de verre paal was Fidel op slag van rust nog dichtbij een 2e goal, maar Eemdijk keeper Beukers bracht redding.

In het tweede bedrijf is het eerste noemenswaardige een situatie waarbij er meerdere spelers in het strafschopgebied van Swift op de grond eindigen.  De supporters van de groenwitten roepen om een, niet gegeven, penalty. De kans die ontstaat in deze situatie had zomaar een doelpunt op kunnen leveren. Van dichtbij werkt een speler van Eemdijk de bal naast het doel van Virgil.

Het eerste gevaar van Swift na rust is een mooie rush van Max die met zijn voorzet Koen bereikt. Die raakt de bal met zijn hak, maar ook deze poging gaat langs de verkeerde kant van de paal.
Op een enigszins vergelijkbare wijze als het doelpunt van Swift scoort Eemdijk gelijk. De bal belandt met enig fortuin voor de voeten van Eemdijk spits Buimer die de bal beheerst binnenschuift.

Er zijn dan nog circa 20 minuten te spelen, maar geen van beide ploegen heeft een echt slotoffensief in huis. Een goede vrije trap van Max was het gevaarlijkste moment voor de goal van Eemdijk, maar keeper Beukers bracht redding met zijn vuisten. Aan de andere kant wel de nodige dreiging van Eemdijk, dat vaker de bal had in deze fase, maar echt gevaarlijk werd het niet meer in de buurt van het doel van Virgil.

Na het laatste fluitsignaal waren de meeste aanwezigen het wel eens met de uitslag; een gelijkspel deed recht aan de wedstrijd.

Volgende week wacht er opnieuw een topper want ACV komt naar het Olympiaplein. De ploeg uit Assen staat namelijk 4e in de stand met 2 punten minder dan Swift en de andere koplopers.