28 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Foto's (auteur Henk Timmerman)

Onze zaterdag 1 heeft de verre uitwedstrijd in en tegen Staphorst overtuigend gewonnen! Na het laatste fluitsignaal was de stand 0-3 en dit was geenszins geflatteerd te noemen. De voltallige productie kwam deze wedstrijd van spits Fidel Yilmaz. Zijn loepzuivere hattrick in de tweede helft leverde niet alleen de winst op, maar uiteraard ook een bal die mee is gegaan naar huize Yilmaz.

De doelpunten werden dus bewaard voor de tweede helft, maar de openingstreffer had net zo goed in de eerste helft kunnen vallen. Het vizier van Fidel en Max stond nog niet scherp genoeg afgesteld bij de enkele kansen die Swift wist te forceren in de eerste 45 min. Daar ook Staphorst, met 18 gescoorde goals in de eerste 5 wedstrijden, geen vuist kon maken was de brilstand bij rust een feit.

Niet voor de eerste keer dit seizoen werd er eerst gewisseld en vielen daarna doelpunten te noteren. Deze keer volgde na de eerste goal in rap tempo nummer 2 & 3 voor Swift. Binnen tien minuten, tussen minuut 72 en 81, was het tijd voor onze Hattrick-hero van de middag; Fidel. Na zijn derde goal volgde er een publiekswissel voor hem en kwam in de resterende minuten de winst voor Swift niet meer in gevaar.

In verdedigend opzicht had Swift overigens wederom de zaken uitstekend voor elkaar. Het lukte voor de 4e keer in 5 wedstrijden geen tegengoal(s) te noteren. Een prestatie van formaat tegen een tegenstander die tot de betere van de competitie gerekend mag worden.

Volgende week gaat de zaterdag 1 wederom op verplaatsing en dit keer naar Friesland waar Buitenpost de tegenstander zal zijn voor speelronde 6. Tussendoor wordt er geoefend op dinsdagavond bij en tegen stadsgenoot SDZ, aftrap 20.15u.

Opstelling Swift: Virgil Deen, Teun van Zweeden, Daan Siegerist, Guido Moelee, Max van Wakeren, Sean den Hoed (65. Mallqui Cabezas Narvaez), Barbosa Jose Nhoca, Fidel Yilmaz (82. Guido de Graaf), Noa Benninga, Koen Fokkema (55. Victor Beker) en Carlos Groen.