Datum

9 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Door de 1-0 winst op SC Genemuiden blijft Zaterdag 1 medekoploper in de Hoofdklasse B. De 1e periodetitel is voor de andere koploper (Eemdijk) dat een net iets beter doelsaldo heeft.

De mannen uit Genemuiden hadden de nodige hulptroepen meegenomen naar Amsterdam. Vuurwerk, een paar knappe spandoeken en vlaggen van het formaat XL kleurde het plein groen & wit. De supporters SC Genemuiden waren in mooie aantallen hun groen witte helden achterna gereisd en zorgden daarmee voor een sfeervolle opkomst van beide teams.

Zoals wel vaker deze competitie was dit een wedstrijd waarbij twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. De eerste helft was redelijk in evenwicht en van vuurwerk binnen de lijnen was geen sprake. De momenten in aanvallend opzicht voor Swift waren op een hand te tellen en op diezelfde hand konden de kansen van Genemuiden bijgehouden worden. De grootste kans was er vlak voor rust; aanval over links, Fidel vrij voor de keeper maar diezelfde keeper brengt van dichtbij redding en ligt zodoende de openingstreffer in de weg.

In de tweede helft een beter Swift dat de regie pakt en die gedurende de 2e helft ook niet meer uit handen geeft. De enige geldige goal van de middag valt na een goede 1-2 tussen Jesse en Carlos. Eerstgenoemde geeft een lage voorzet die door een verdediger van Genemuiden tot doelpunt wordt gepromoveerd. De gewenste en op dat moment ook verdiende voorsprong!
In het laatste kwart van de wedstrijd bleef Swift de betere ploeg maar gescoord voor het ‘echie’ werd er niet meer. De van een blessure teruggekeerde Koen wist het net nog wel te laten bollen, maar deed dat vanuit buitenspel positie.
Een echt slotoffensief van Genemuiden bleef uit en zo werd, voor de 2e week op rij, een 1-0 overwinning behaald. Dit resultaat had voldoende kunnen zijn voor de winst van de eerste periode als de uitslag van Eemdijk en die van SDC Putten voor Swift voordelig waren geweest. Dat was het helaas niet waardoor Eemdijk aan de haal is gegaan met de eerste “prijs” in de Hoofdklasse B.

Zaterdag 16 november is de zaterdag 1 vrij, maar die week erop wacht een heuse topper. Een bezoek aan periodewinnaar en mede koploper, Eemdijk, staat dan op het programma.

Opstelling Swift: Virgil Deen, Raymond Manuputty, Teun van Zweeden, Guido Moelee, Daan Sutorius,  Barbosa Jose Nhoca, Carlos Groen (Guido de Graaf), Fidel Yilmaz (Jawhar Ahannach), Jesse Dingjan, Max van Wakeren en Victor Beker (Koen Fokkema).