Scheidsrechter

W.M. (Martijn) Kieft

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma. Na de voorbereiding van 5 weken mocht nu voor de punten gespeeld worden. Direct een mooie uitwedstrijd, DETO Twenterand was onze tegenstander. Dit seizoen spelen we tegen vele nieuwe ploegen. DETO uit Vriezenveen was de eerste, met een mooie accommodatie ten oosten van de Sallandse heuvelrug. De eerste helft mocht Swift van DETO langdurig aan de bal blijven en DETO trok ver terug op hun eigen helft. Het was lastig om door de verdedigende stelling heen te voetballen, waardoor over het eerste half uur geen noemenswaardige acties te melden zijn. De kleine speldenprikken die beide teams verrichtten leverden geen uitgespeelde kansen op. In het laatste kwartier kwamen de gastheren gevaarlijk voor het doel van Swift. Onze keeper, Virgil Deen (vorig jaar Rijnsburgse Boys) , kon de inzetten fabuleus pareren en de 0-0 met de rust was een logisch gevolg. Onder een fel schijnende zon begon de tweede helft met een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. Het tempo in de wedstrijd lag laag en beide ploegen wilde geen fouten maken. Na een uur spelen kopte een speler van DETO uit een corner net langs de tweede paal. Vlak daarna kwam Swift goed door de defensie van DETO heen en na enig gerommel in de zestien kon nieuwkomer Koen Fokkema (afkomstig van FC Lisse) beheerst afronden (0-1). De verwachte stormloop op het doel van Swift bleef uit en in de laatste fase werden geen echte kansen meer gecreëerd. Een prachtig resultaat, en de drie punten zijn mooi in de bus naar Amsterdam meegenomen. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen SDC Putten (aanvang 14:30uur) Opstelling: Virgil Deen, Raymond Manuputty, Daan Siegerist, Barbosa Nhoca, Guido Moelee, Jesse Dingjan, Daan Sutorius, Noa Benninga (Sean den Hoed), Carlos Groen, Victor Beker (Fidel Yilmaz), Koen Fokkema (Max van Wakeren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!