Scheidsrechter

Etten, H.J.M. van

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 6 oktober heeft Swift de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels in een 3-1 winst omgezet. Door doelpunten van Tijs Boeting Tim Steij (2x) stond de thuisploeg bijna de hele wedstrijd op voorsprong.

In een openingsfase waarin de bezoekers uit Huizen de wil werd opgelegd kwam Swift tot enkele goede kansen. Het was zeker niet de grootste kans die tot een doelpunt werd gepromoveerd door Tijs Boeting. Op aangeven van Tobias Kuyvenhoven vond hij knap vanuit een volley de verre kruising.

Swift kon de goede start geen vervolg geven en zonder te scoren, maar ook zonder kansen weg te geven, werd het rust.

Na de rust kon Swift al gauw profiteren van een foute inspeelpass op het middenveld. Tim Steij onderschepte en liep door richting Huizense goal. Hij bleek koel en ronde bekwaam af.

Met deze ruime marge leek de wedstrijd in het slot. Maar uit een spaarzame doelpoging viel plotsklaps de aansluitingstreffer. Dat dit uit een standaardsituatie gebeurde was kenmerkend voor het spel in de tweede helft. Het spel lag veelvuldig stil en van langdurig balbezit was geen sprake meer.

De rust kwam pas echt terug toen Tim Steij diepgestuurd werd door Tobias Kuyvenhoven. Na inhouden, terugkappen en toch doordraaien van de eerste leek de kans er niet groter op te worden. Toch de juiste keuze bleek. Tim Steij rondde knap af in de verre hoek.

De slotfase werd eenvoudig uitgespeeld en Bilal El Amrani was nog dichtbij een ruimere marge. Echter, zijn kluts/inzet belandde op de paal.

Voor een ruim verslag, zie: Het Amsterdamsche Voetbal

Volgende week speelt Swift een uitwedstrijd tegen SDV Barneveld. Die ploeg verloor zaterdag van koploper Breukelen: 2-1 (verslag).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!