Kooij, J.

Accommodatie

Onbekend

Alle ingrediënten voor ene topwedstrijd in 1A waren aanwezig. Een mooi aantal toeschouwers, spanning op de ranglijst en een mooi hoofdveld zouden voor een fijne voetbalmiddag moeten zorgen. Voor de thuissupporters werd dit het ook.

Deze wisten namelijk in de eerste 20 minuten drie keer het net te vinden. De eerste werd nog afgekeurd, maar wat volgde was een dodelijke les in efficiëntie. Nagenoeg iedere aanval die voor de goal van de Amsterdammers terecht kwam leverde een goal op. De 3-0 viel na een half uur en net toen men dacht met deze marge de rust te kunnen halen, werd het leed verzwaard. Met de vierde goal uit de vijfde kans werd de rust ingeleid.

In de tweede helft kwam Swift naar buiten om te voetballen en te laten zien dat de eerste helft Swift onwaardig was. Dat lukte beide. In een kwartier stond het door treffers van Tijs Boeting (assist: Bilal El Amrani) en Bilal El Amrani (kluts) 'al' 4-2. SDVB werd onder druk gehouden maar de belangrijke 4-3, om het echt te laten spoken, bleef uit. Zodoende kon SDVB steeds eenvoudiger overeind blijven en volgden in de laatste 10 minuten vooral gevaarlijke counters. De laatste werd vijf minuten in blessuretijd benut.

De vroege achterstand van twee goals kwam Swift nooit te boven. Voetballend liet het wel zien dat het meer kan, maar na een dergelijke eerste helft kon toch gesproken worden van een weggegooide wedstrijd.