Scheidsrechter

Westland, R.

Accommodatie

Onbekend

Met een voorbereiding waarin gulle zonnestralen striemende hagelstenen afwisselden stonden Swift en de Valleivogels klaar om er een wedstrijd met veel strijd van te maken.

In de eerste helft leidde dit tot veel duels, met weinig voetbal. Naarmate de helft vorderde leek Swift meer kansen te krijgen. Een vrije trap van Mo Bouabgha kon worden gekeerd en Bilal el Amrani kon zijn voet niet tegen de bal krijgen in een poging met een volley het net te vinden.

In de tien minuten voor rust creeerden de bezoekers echter vier goede mogelijkheden. De laatste kwam het dichtst bij een voorsprong, maar achter de geklopte Bogdan Constantin kwam de bal terug van de paal.

Met de ingevallen Enzo Maria voor Bilal el Amrani kreeg de thuisploeg het heft in handen na rust. Het lukte de ploeg om de bal langer in de ploeg te houden. Wat volgde waren enkele goede kansen waarbij Mo Bouabgha, na een uitstekende actie van Tijs Boeting kon binnenschieten door de benen van de keeper. Een identieke actie van dezelfde Boeting kon 2 minuten later net niet bekroond worden met een goal. Het was echter wel een opmaat voor meer kansen.

Swift liet de compact strijdende bezoekers lang in de wedstrijd door zichzelf te laat te belonen met de 2-0. Met name door de lucht en bij standaardsituaties wist de ploeg uit Scherpenzeel nog enkele malen dreigend voor de goal te komen. Maar tot een doelpoging kwam het zelden.

Enzo Maria beloonde na twee gemiste pogingen een goede invalbeurt met een uitstekende goal. Op aangeven van Hasse Bosboom ging hij het 16-metergebied in en schoot hard en strak in de verre hoek. De (terechte) zeven minuten blessuretijd werder daardoor zonder veel spanning en problemen uitgespeeld.

Volgende week speelt Swift uit tegen Marken.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!